Phonak Serenity Choice™


Zaštita za Vaš sluh

Čepići za uši - Muzika

 • Pomaže u sprečavanju oštećenja sluha na koncertima, u klubovima, barovima itd.
 • Optimalna udobnost
 • Minimalna okluzija


Nivo muzike na koncertima uglavnom prelazi sigurnu granicu od 85 dB, nivo zvuka preko ove granice može uzrokovati oštećenje sluha bilo u obliku tinitusa, hiperakuzije ili dugoročni gubitak sluha. Serenity Choice ™ Music smanjuje nivo zvuka za 17 dB, što znači da muzika glasnoće od 102 dB, postaje sigurna za slušanje do 8 sati. Serenity Choice ™ Music dizajniran je posebno za muzičare, ljubitelje muzike i posjetitelje koncerata. Patentirana tehnologija membranskog filtra daje ravno prigušenja, tako da su sve frekvencije smanjene za gotovo istu razinu. Sjajno za muziku, jer slušalac ne gubi ništa od izvornog zvuka, samo se svodi na siguran nivo, čineći Serenity Choice ™ Music najboljim univerzalnim čepićima za uši.

Čepići za uši - Lov i pucanje

 • Štiti uši od vrlo visokog nivoa zvučnog pritiska od pucnjeva, eksploziva, vatrometa itd.
 • Dopušta glas i pozadinsku buku
 • Minimalna okluzija


Koristeći patentiranu tehnologiju impulsnih filtera, Serenity Choice ™ Hunting & Shooting štiti uši korisnika od vrlo visokog nivoa zvučnog pritiska kod pucnja, artiljerijske vatre i eksplozije, svodeći ih na siguran nivo, za koji je manje vjerovatno da će dugoročno uzrokovati oštećenja sluha. Razvijen za vojnu upotrebu, Serenity Choice ™ Hunting & Shooting pruža optimum zaštite od jakog impulsnog šuma, imajući ANSI/ IPIL certifikat do 166 dB. Kada nisu prisutni vrlo visoki zvukovi, proizvod pruža nisko slabljenje zvukova, omogućavajući da korisnik čuje glasove i pozadinsku buku. Dopuštajući zraku da dolazi u uho smanjuje iritaciju ušnih kanala, dok korisnik zadržava zvuk potreban za koncentraciju u lovnim situacijama. Kombinacija male veličine čepića i udobnosti, predstavlja idealno rješenje za cjelodnevnu upotrebu.

Čepići za uši - Motorsport

 • Smanjuje buku motora 
 • Smanjuje buku vjetra i vazdušne turbulencije 
 • Spriječava oštećenje sluha na sportskim događajima


Razina buke u motociklističkoj kacigi pri 100 km/h je obično 95-105 dB. Ovo je daleko iznad široko prihvaćenog nivoa sigurne izloženosti buci od 85 dB, što znači da imajte između 15 minuta i 2 sata vožnje prije nego što riskirate tinitus ili nešte druge simptome gubitka sluha izazvanih bukom. Serenity Choice ™ Motorsport smanjuje buku od vjetra na siguran nivo, što znači da se možete koncentrirati na put. Dizajniran da stane u uho i bez hvatanja obloge kacige, Serenity Choice ™ Motorsport je diskretna, univerzalna zaštita za sluh za višestruku upotrebu. Proizvod pruža otvoreni prolaz vazduha do uha, smanjujući efekat začepljenja, dok uho održava provjetrenim za optimalnu udobnost. Opšta prljavština i prljavština na cesti utjecat će na zaštitne performanse. Serenity Choice™ Motorsport to prevazilazi tako što su čepići potpuno perivi. Redovno čišćenje u toploj vodi osigurat će vam najbolje performanse vaše zaštite za sluh.

Čepići za uši - Posao

 • Smanjuje buku teške opreme, mašina i alata
 • Pogodno za samostalne radove, vrtlarenje, čišćenje


Serenity Choice ™ Work je univerzalna zaštita za sluh za višekratnu upotrebu. Dizajnirana kao oprema za ličnu zaštitu za bučne radne okoline kao što su razne vrste mašina, poljoprivreda, izgradnja puteva ili bilo koja situacija u kojoj zdravlje i sigurnost zahtjevaju upotrebu zaštite za sluh, tj. tamo gdje su razine buke iznad sigurnog ograničenja od 85 dB. Serenity Choice ™ Work smanjuje nivo zvuka za 24 dB čineći ga sigurnim za 8 sati kontinuirane upotrebe u bilo kojem okruženju do 109 dB. Serenity Choice ™ Work može biti i u kombinaciji sa drugim zaštitama za sluh, u vrlo glasnim situacijama, kada je potrebna dvostruka zaštita. Iako ostali uređaji za zaštitu sluha mogu zvučati prigušeno i neprirodno, Serenity Choice ™ Work osigurava prolaz zraka do uha, minimizirajući učinak začepljenja, održavajući uho ventilirano za optimalnu udobnost.

Čepići za uši - Spavanje

 • Smanjuje buku od dizala, zabave, kuhinjske buke, ulične buke itd.
 • Smanjuje efekte partnerskog hrkanja


Osoba koja umjereno hrče proizvodi zvuk 50-60 dB, dok jako hrkanje može doseći 90 dB. Ako stavimo to u perspektivu; Sirena automobila je oko 90 dB! Serenity Choice ™ Sleep smanjuje nivo zvuka za 24 dB, uklanjajući ili smanjujući zvuk na nenametljiv nivo. Sleep Serenity Choice ™ dizajniran je da omogući ulazak zraka u uho. Ovo ima dvije prednosti nad konkurentskim proizvodima;
- Ograničava ili zaustavlja taj neugodan osjećaj „vrućine“ i iritacije u uhu;
- Pomaže u smanjenju osjećaja ‘pulsiranja’ uzrokovanog ograničavanjem protoka krvi u ušima, posebno je uočljivo kada ležite na boku.
Spavanje sa čepićima traži određeno vrijeme prilagodbe i navikavanja, jer može zvučati neprirodno tiho za prvu noć. Nakon prilagodbe zapitat ćete se zašto ih ranije niste koristili.

Čepići za uši - Komfort

 •  Poboljšava koncentraciju
 • Smanjuje stres
 • Smanjuje pozadinsku buku


Bilo da programirate, dizajnirate ili tipkate na računaru, ponekad postoji stalna buka u otvorenom uredskom okruženju koja može biti previše za svakodnevno podnošenje. Buka niske frekvencije od klima uređaja i ventilatora računara narušava kognitivne performanse; uz to nametljivi razgovor i zvonjava telefona smanjuje koncentraciju. Univerzalna zaštita za sluh Serenity Choice ™ Comfort razvijena je da smanjuje sve ove zvukove na prihvatljiv nivo. Razgovori odlaze u drugi plan kao i zvonjenje telefona, buka iz aviona, vlakova itd., postaje manje nametljiva. Međutim, i dalje čujete razgovor, tako da se nikada nećete osjećati izolirano.